Hej wszystkim dzisiaj chciała bym wam opisać Królewskie miody i przedstawić odebrany żel z rossmana z Akcji zregeneruj się !
A teraz opisze Królewskie Miody które otrzymałam w ramach współpracy :
Pierwszy to Miodoczekolada najbardziej lubiana przez młodszych członków rodziny ponieważ jest o smaku czekolady i ma w sobie miód który jest zdrowy i można chociaż w taki sposób go podać aby jadła.
Miód akacjowy w stanie płynnym ma barwę jasno-słomkową do zielonkawej. Niekiedy może być nawet bezbarwny w związku z czym jest uważany za najjaśniejszy ze wszystkich miodów. Po skrystalizowaniu przyjmuje zabarwienie od białego do kremowożółtawego. Z uwagi na wysoką zawartość cukru owocowego fruktozy pozostaje w stanie płynnym przez długi okres czasu i bardzo wolno krystalizuje. Odznacza się delikatnym, subtelnym, lekko mdłym aromatem, harmonizującym z kwiatami akacji. W smaku jest słodki delikatny lekko kwaskowaty. Ma opinie najsłodszego wśród wszystkich miodów. 250 g / 9 zł
Miód gryczany :
Miód pszczeli gryczany, jest pozyskiwany z nektaru zbieranego na
drobnych, białych lub różowych kwiatach gryki, rosnących na czystych
polach Południowo-Wschodniej Polski. Jest to typowy miód letni, zbierany
najpóźniej – do połowy sierpnia.
Zaliczany do najbardziej wartościowych, jest ciemny, tworzy kompozycję
barw od ciemno-herbacianej do brązowej. Ma słodki smak, jest bardzo
aromatyczny, jego zapach przywodzi na myśl kwiaty gryki i ciepłe,
dojrzałe, letnie pola. Miód gryczany krystalizuje się w postaci drobnych ziaren.Ze względu na swój silny aromat stosuje się go do wypieków i produkcji
miodów pitnych. Świetnie nadaje się też do bezpośredniego spożycia.Przyjmowany systematycznie powoduje wzrost poziomu hemoglobiny we krwi, pobudza procesy odnowy i wzmacnia organizm. 315ml/375g / cena 15 zł
Miód spadziowy:
Miód spadziowy pochodzi ze spadzi roślin iglastych, pozyskiwanej przez
pszczoły w ekologicznie czystych lasach Pogórza Dynowsko-Przemyskiego.
Otrzymywany jest w 90% z jodły, 10% domieszki stanowi: świerk, sosna i
modrzew.
Z mieszaniny naturalnych składników powstaje kompozycja barw ciemnych,
ciemno-brązowych z zielonkawym odcieniem. Miód ma słodki, łagodny smak i
szlachetny gorzkawy, lekko korzenny lub żywiczny aromat. Charakteryzuje
się silnym zapachem przypominającym igliwie i żywicę. Krystalizuje się w postaci drobnych lub średnich grudek. Pomaga w regulacji przemiany materii, przy leczeniu chorób przewodu
pokarmowego, serca, naczyń krwionośnych, miażdżycy oraz nerek. Stosuje
się go również w chorobach reumatycznych i schorzeniach skóry.
ja uwielbiam miod gryczany,zawsze stoi w mnie w spizarce ;) zapraszam do siebie na boga na rozdanie kosmetykow z MUA,moze cos ci sie spodoba?;) pozdrawiam x x x
OdpowiedzUsuńlubie miodek ;D
OdpowiedzUsuń